Private Residence
Client Location
Long Grove, Illinois
Situated near a golf course in a northern suburb of Chicago, this house for a young family was organized as a series of linked pavilions arranged around a central larger pavilion. Each pavilion consists of a large pyramidal roof supported on simple columns at the corners. The main living areas, kitchen, family rooms, and master bedroom are located on the first floor while a second bedroom, guest bedroom and a study are nestled into the roof of the second floor. The main circulation path and service areas such as bathrooms and closets were held to the street side of the house to permit the living and bedroom areas to be open to views towards the golf course. A gracious entry porch welcomes visitors and provides detail and scale. Cathedral ceilings, barrel vaulted spaces, and custom detailing throughout the residence provide richness to each space.
Statistics

4,000 GSF

Private Residence Details